Ombygning af bevaringsværdigt rækkehus

Dette projekt bringer os tilbage til 1870’erne, da Københavns kommune konstruerede rækkehuse for at rumme arbejderfamilier i et område, der tidligere var brugt til kartoffelhøst. Kaldet “Kartoffelrækkerne”, repræsenterer disse huse en historisk periode og er en integreret del af Københavns arkitektoniske arv. Oprindeligt designet til at huse flere familier, huser disse tredje-etagers bygninger i dag typisk en enkelt familie, der bebor alle etagerne, herunder kælderen.

Kartoffelrækkerne er nu kendt for deres smukt dekorerede facader, frodige haver, og den charmerende atmosfære, de tilføjer til bybilledet. Placeringen er ideel, og boligerne er blevet en national skat, så de er nu beskyttet som bevaringsværdige bygninger.

I denne kontekst blev vi kontaktet af en børnefamilie, der søgte en række interne opdateringer for at gøre deres hjem mere sammenhængende og for at maksimere pladsudnyttelsen på hver etage. Samtidig havde de et ønske om at øge den naturlige belysning i kælderen og tilføje en fransk altan, der vender ud mod baggården.

Vi tog udfordringen op og startede processen med at forstå det eksisterende hjem, dets historie og de regler, der er omkring bevaringsværdige bygninger. Vi designede en plan for at tilføje større vinduer for at forbedre naturligt lys i kælderen, vi fordybede kælderen for at gøre den mere brugbar og indarbejdede en ny fransk altan i samme stil som resten af huset. Alt dette blev gjort med den dybeste respekt for bygningens arkitektur og det oprindelige materiale og detaljer.

Udnyttelsen af eksisterende materialer og detaljer indvendigt, tillod os at bevare den oprindelige charme, mens vi skabte mere funktionelle og moderne boligområder. Vores indgriben fremhæver bygningens historiske karakter, samtidig med at vi opfylder familiens ønsker og behov.

Denne renovering er et perfekt eksempel på, hvordan man kan opdatere og tilpasse en historisk ejendom til moderne livsstil, samtidig med at man respekterer og bevare bygningens unikke arkitektoniske kvaliteter. Hos Olsen Arkitekter, er vi dedikeret til at forene fortid og nutid i vores designs, hvor vi bestræber os på at opfylde vores kunders ønsker og forventninger, samtidig med at vi respekterer bygningens historiske værdi og reglerne for bevaring. Indenfor ombygninger tror vi på at skabe harmoniske boliger, der balancerer historisk ægthed med nutidig funktionalitet og bæredygtighed.