Ombygning af bevaringsværdigt rækkehus

I 1870, byggede Københavns kommune arbejderboliger, som rækkehuse i et område som primært var brugt til at høste kartofler – dette var en måde at huse flere familier billigt i en voksende hovedstad. Rækkehusene, som i dag bliver kaldt ”Kartoffelrækkerne”, var tænkt at huse flere familier i hvert rækkehus, men i dag er det normalt en familie, som bor på alle 3 etager med kælder.
Med central placering, smukt dekoreret facader og frodige haver er husene og rummet imellem husene blevet en national skat og er derfor også bevaringsværdige bygninger.
Børnefamilien havde et ønske om mere sammenhængende opdateringer indvendigt, en mere brugbar og højere kælder og generelt at få udnyttet rummene bedre på etagerne. Derudover var et ønske om mere naturligt lys i kælder og franskaltan imod baggården.
Ønskerne indfrier vi med at få oprindelige og sammenhængende materialer og detaljer indvendigt, indsætte nye større vinduer og udgrave kælder, erstatte eksisterende vindue med ny franskaltan i samme stil – for at respektere arkitekturen og de regler der er omkring bevaringsværdige bygninger.

Se projektet på Danske Boligarkitekter